גיג’ים

גיג’ים וברזלים אחרים:

חתיכת מתכת מוארכת אשר שוקעת באופן התלוי במבנה (צורת) הג’יג ומדמה דג בורח (לרוב במהירות) מהקרקעית וכלפי מעלה. דמויים אלו לרוב אוירודינמיים מאוד ולכן ניתן להטיל אותם באופן יחסי למרחק גדול יותר ממרבית הדמויים. דמויים אלו פופולאריים מאוד בישראל בשל העובדה שהעבודה איתם פשוטה, עלותם נמוכה ביחס לדמויים אחרים וקיים מגוון גדול מאוד של דגים שניתן לתפוס באמצעותם. לרוב שעובדים מהחוף משתמשים בדמויים כבדים יותר על מנת להרוויח מרחק זריקה גדול יותר.

ישנם שני קטגוריות מרכזיות בג’יגים: מהיר FAST ואיטי SLOW, המהיר צולל לעומק במהירות גבוהה. והאיטי לרוב בנוי כך שיצלול במהירות איטית יותר ובתנועת מטולטלת כך שיאריך את משך הצלילה של הדמוי עד לקרקעית וימשוך תשומת לב רבה יותר גם במהלך הירידה לעומק.

דגי מטרה עיקריים: בעיקר ממשפחת הטונות והצניניות (פלמידות, טרחונים, טוניות וכו’) וכן לוקוסים אבל יעיל מאוד למרבית הדגים.

רובם המוחלט של הג’יגים צבועים בדוגמאות שנועדו למשוך ולגרות את דגי המטרה. גיג’ מגיעים בטווח רחב מאוד של משקלים וקטגוריות:

  • החל מגרמים בודדים – אפילו 1-2 גרם ואלו מכונים מיקרו גיג’ ומיועדים לזיזרור אולטראלייט.
  • הגיגים הנפוצים בטווח 10-40 גרם למזרזר הממוצע במשקלי לייט ועד מדיום
  • גיגים לזרזור כבד מ40 ועד 100 גרם שמיועדים יותר לעבודה בחודשי החורף לדגים הגדולים שעוברים באזורנו.
  • גיג’ים לדיג מסירה/קייאק במשקלי 100 עד 200 גרם (ואף יותר)

ישנן מספר חברות מוכרות שנחשבות חזקות מאוד בתחום הגיג’ים :
בניגוד למרבית ציוד הדיג של החברות המוכרות שמשתלם להביא מחו”ל (עליאקספרס וכו’), דווקא בגיג’ים ההפרש לרוב זניח (משום שגם מחירם הוא זול מלתחילה) אך ניתן למצוא המון חיקויים שמביאים תוצאות לא פחות טובות ואף עדיפות על חלק מהגי’גים היקרים.

החברות המוכרות והמומלצות בארץ הן:

  • גיג’ פארה JIGPARA שנמכרים בארץ לרוב ב3/4 ב100 שקל.
  • זסטה XESTA שיקרים יותר ומגיעים לאזור ה50 שקל לגיג’.
  • הייבוסה HAYABUSA למשקלים כבדים יותר באזור ה-50 -60 שקל לגיג’.
  • DRAG METAL CAST עם גיג’ים FAST מעולים באזור ה40 שקל.

“ברזלים” אחרים”

  • ניקל: חתיכת מתכת חלקה ומבריקה, פשוטה ביותר, לרוב ללא קישוט או צבע, אשר שוקעת במהירות וכאשר אנו מושכים אותה היא מתמקמת בעומק הרלוונטי בהתאם למהירות הגלגול וזווית החכה. ניתן ומומלץ גם לעבוד איתה בהקפצות כמו שעובדים עם גיג’ FAST. מתפקדת כמו גיג’ מהיר ולרוב זולה יותר ויעילה לא פחות.

דגי מטרה עיקריים: טוניות, פלמידות, טרחונים.

  • דמויים רוטטים: דמוי רוטט ללא כפית ליפלס קראנק + ציקדה: שני הסוגים שונים לחלוטין אחד מהשני אך בעלי פעולה דומה שבאה ליצור רטט משמעותי במים שידמה דג פצוע וימשוך תשומת לב בקרב הדגים באזור.

הראשון ציקדה, משתייכת לקטגוריית הברזלים הבאה, עשויה ברזל עם משקולת בחלקה התחתון וללא טבעת חיבור אלא מספר חורים (בדר”כ 3/4) שמיועדים לשלוט על כמות הרטט וזווית השחייה של הציקדה. ברוב המקרים נחבר את החוט על אחד מהחורים האמצעיים בציקדה כך שתשחה במאוזן או עם הטיה קלה קדימה/אחורה. חיבור הציקדה בחור האחורי יגרום לציקדה לשחות עם הראש כלפי מטה וחיבור בחור הקדמי עם הראש כלפי מעלה.
השלושה בחלק התחתון הן הצורה הקלאסית לציקדה אך הן מגיעות גם בצורות ובצבעים נוספים:

השני, דמוי ללא כפית, גם נקרא ציקדה(או דמוי רוטט) שוקע, עשוי לעיתים מפלסטיק, שהטבעת שלו ממוקמת בחלקו העליון והוא בעל חזית עם שיפוע כלפי מעלה כך שבעת העבודה איתו הוא עולה כלפי מעלה במים ורוטט במקביל. בשל העובדה שטבעת החיבור שלו ממוקמת בחלקו העליון של הדמוי הוא שוחה בזווית כלפי מטה (כלומר, חזית הדמוי פונה לעבר הקרקעית).

דגי מטרה עיקריים: סרגוסים, מושטים וביניות במתוקים.

  • כפיות SPOON: חתיכת מתכת קעורה אשר מתנדנדת במהלך שמגלגלים אותה. בארץ השימוש בכפיות נפוץ יותר במים מתוקים. דגי מטרה עיקריים: מושטים וביניות במתוקים.
  • ספינר SPINNER: דמוי בעל מעין כפית אשר נעה על ציר חופשי ומסתובבת סביב הגוף המרכזי המהלך הגלגול. מושכת תשומת לב רבה במים ומנצנצת מאוד. בארץ השימוש בספינרים נדיר למדי ורואים אותו בעיקר במים מתוקים. דגי מטרה עיקריים: מושטים וביניות במתוקים.

להגיב

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *