קציצות דג של דני יצחק

מתכון פשוט ומדהים שאפשר לבשל בכל צורה שהיא.
תכינו מהם את הסנדוויצים מהכי טעימים שאכלתם בחיים שלכם.
מאפשר שימוש בדגים מכמה סוגים כמו שמצטבר במקפיא.
רמת בישול: פשוט
זמן הכנה: 20 דקות עבודה. כשעה פלוס עד שמוכן.

לצורך מתכון זה מומלץ להשתמש בשילובים של דג רזה + דג שמן, לדוגמא:

  • טונה + נסיכה
  • טרחון/פלמידה + מושט
  • אינטיאס + מוסר
  • כמו כן בכל דג ים משובח אחר, לדוגמא: לוקוס.

שימושי מאוד כדי לרוקן הצטברות של מגוון דגים במקפיא.

מצרכים:

  • 2 ק”ג נטו דגים: 2 ק”ג מאותו סוג או 1+1 כפי שתואר למעלה.
  • 1 בצל גדול קצוץ דק מאוד.
  • 1 פלפל חריף קצוץ דק (גודל הפלפל – לפי הטעם האישי)
  • 1 גמבה אדומה גדולה קצוצה דק
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית גדושה פלפל שחור
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף קטנה כרכום
  • 1 ביצה
  • חצי כוס שמן

מערבבים היטב את כל המצרכים יחד.

מוסיפים פירורי לחם עד שנהיה במרקם קציצתי (לא נוזלי מדי).

לשים את התערובת המוכנה 30 דקות במקרר שתתקרר ותתמצק.

לאחר חצי שעה ניתן להכין מהתערובת קציצות בגודל בינוני.

ניתן לבשל בכל צורה שהיא:

  • ברוטב (1 בצל + קצת רסק עגבניות + לגרד 2 עגבניות בינוניות + קוביות פלפל חריף, מלח, פלפל ופפריקה מתוקה לפי הטעם)
  • מטוגן בשמן עמוק (חצי גובה), להיזהר לא לייבש.
  • על האש, להיזהר לא לייבש.
  • בתנור – לשים ירקות בתנור על 180 מעלות. לאחר 40 דקות להוסיף הקציצות לעוד כ-20 דקות.

מומלץ במיוחד בסנדוויץ לדיג.

מעדן אמיתי

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *