צ’יפס טלויזיות?

מדריך/מתכון קליל לעונת הקיץ בו תלמדו איך לתפוס עשרות טלויזיות (נקראים גם שקופים או סילגו נודד בעברית ויש שקוראים להם בטעות גם בננות) בקלות רבה ובזמן קצר וכיצד להכין מהם ציפס דגים טעים ומהיר שהולך ממש נהדר לצד כוס בירה קרירה.

הקדמה

טלויזיה היא שם הדייגים של הסילגו הנודד (או Silver Sillago באנגלית) ונקראית ככה על שום עורה השקוף.
דייגים רבים גם קוראים להן שקופים, בקלה צעירה ואף בננות (בטעות – בננה זה דג אחר – גובוס גלילי).

דג זה הגיע אלינו דרך תעלת סואץ בסוף שנות ה70 של המאה הקודמת ובתוך זמן קצר נעשה נפוץ מאוד לכל אורך חופי הים התיכון. אורכו המקסימלי הוא כ-30 ס”מ אך לרוב הוא נפוץ בגדלי ה-15-20 ס”מ ששוקלים כ-100 גרם בלבד.

היתרון בדג זה הוא שעצמותיו רכות יחסית ולכן הכי כיף לתפוס כמות גדולה, לקשקש, להסיר את האיברים הפנימיים, לטגן ולאכול ישירות כולל העצמות הרכות והראש.

עונת השיא של הטלוויזיות היא החל מסוף האביב (אזור אפריל-מאי) ועד תחילת הסתיו (סביבות ספטמבר). בעונה זו הטלוויזיות מרוכזות בלהקות ענק בחופים חוליים רדודים, במרחק של מטרים ספורים (1-10 מטר) מקו החוף.

לאחרונה נהיה מקובל לדוג אותן בזרזור (בעיקר הקפצות עם מינו או ניקל קטנים) אך השיטה למלא דלי גדול בתוך שעתיים היא לדוג אותם באופן הבא:

אופן הדיג:

  • הכנת ריג המכיל מספר קרסים קטנות (גודל 10-14 הכי מומלץ) רב ככל האפשר (עד כדי 6-8 קרסים) כאשר מרבית הקרסים מעל למשקולת > משקולת קטנה (20-60 גרם) שנרגיש את האכילות היטב > קרס או שתיים נוספות מתחת למשקולת. ניתן להשתמש גם בערכת סביקי מוכנה עם קרסים קטנות ככל הניתן.
  • שמים כל פיתיון (תולעים הכי טוב, אך גם גמברי, קלמארי, סבידה, בצק, עוף או כל פיתיון אחר יעבדו מעולה).
  • מטילים למרחק כ-15 מטר מהחוף ומותחים את החוט.
  • ממתינים חצי דקה ובמידה ולא הרגשנו אכילות מגלגלים כ3 סיבובים של הידית רולר וממתינים שוב.
  • ברגע שיתחילו האכילות יש לתת הוק-סטים קטנים שיתפסו את הדג שנגס ואז להשאיר מתוח ולהמתין לנגיסה על קרס אחרת.
  • ממשיכים כך עד שמרגישים מספר רב של דגים או עד ההגעה לחוף.

באופן זה מדי זריקה נתפוס כ3-7 דגים ובתוך זמן קצר נמלא דלי מכובד.

אופן הכנת הדגים כצ’יפס:

את הטלוויזיות מומלץ להכין בהקדם האפשרי לאחר הדיג (לא מומלץ להקפיא אותם)

יש לקשקש אותן ולהסיר את האיברים הפנימיים (אין צורך להסיר את הראש).

עבור כל קילו של דגים, מערבבים בקערה גדולה: 3/4 כוס קמח, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית פפריקה חריפה(לא חובה).

ממליחים את הדגים ומתבלים במעט פלפל שחור.

מקמחים את הדגים בתערובת הקמח שהכנו ותובלים אותן בשמן עמוק עד שמקבלים גוון שחום.

מעבירים את הדגים לנייר סופג, ממתינים כדקה שהשמן ירתח שוב ומטגנים כך את כל הדגים.

לאחר שהנייר סופג ספג מעט מהשמן והדג התקרר מעט שניתן לאכול אותו(כדקה או שניים) יש להגיש את הדגים.

הדג הכי טעים מיד לאחר שיצא מהטיגון (והתקרר לרמת חום אכילה).

להגיב

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *