ז’ירז’ור מא’ ועד ת’ – המדריך המלא לז’ירז’ור בישראל

פה תמצאו את פירוט חלקיו של המדריך המלא כולל הסבר קצר כך שתוכלו למצוא בקלות בדיוק את מה שאתם רוצים לדעת.
המדריך כולל שמונה חלקים ומקיף את כל מה שצריך לדעת על ז'ירז'ור בישראל (ולא רק).

חלק ראשון: מבוא לז’ירז’ור

בחלק זה נסביר מהו ז’ירז’ור ונכיר מונחים נפוצים בתחום.
כמו כן נסביר על החלוקה למשקלים השונים ומה המשמעות מבחינת הדגים שנוכל לתפוס עם כל אחד מהם.

חלק שני: הרכבת סט מתאים

סט דיג מורכב מחכה, רולר,חוט ראשי, ושוק לידר(בדרך כלל).
בחלק זה נסביר איך לדעת איזה סט מתאים עבורנו וכיצד להתאים את מרכיביו השונים בצורה מושלמת,
כך שיתאימו אחד לשני, יתפקדו היטב ויבטיחו לנו מקסימום הנאה מהדיג ומינימום דאגות.
כמו כן נסביר כיצד להתאים בצורה מיטבית את הסט שנבחר בהתאם לתקציב הרצוי שלנו.

חלק שלישי: ציוד חובה ומומלץ

אז מה צריך לקחת לדיג בז’ירז’ור? כמובן סט הדיג הוא ליבו של ציוד החובה אך יש ציוד נוסף שמהותי שיהיה לכל מזרזר.
נמליץ בתבונה וכך גם תוכלו לחסוך כסף רב על אביזרים מיותרים רבים כמו שיש גם לכל מזרזר ותיק בבית(מחיר צבירת הניסיון).

חלק רביעי: דמויים

כמובן שלא ניתן לזרזר ללא דמויים. הדמויים הם עולם ומלואו אך חשוב שלא להיסחף ולתכנן היטב את תיק הדמויים שלנו.
נסביר על הדמויים השונים ומתי להשתמש כדאי בכל אחד מהם.
נמליץ על חבילת בסיס לכל מזרזר מתחיל/מתקדם ועל הדמויים הטובים ביותר לדיג בישראל.

חלק חמישי: אופן העבודה עם הדמויים

עבודה נכונה עם הדמוי היא הפעולה הבסיסית והחשובה ביותר בזרזור.
כל טכניקה תניע דמויים שונים בצורה שונה.
במאמר זה נסביר מה זה טוויצים, הקפצות ואיך לעבוד נכון עם כל סוג דמוי.

חלק שישי: עונות השנה, מזג אויר ותנאי הסביבה.

מצב הים, עונות השנה והסביבה הם ללא ספק הגורם המשפיע ביותר בזירזור.
מרבית הדגים שנתפסים בארץ בזירזור הם נודדים שמגיעים בתקופות מסוימות.
כדי לטרגט באופן מיטבי דגים מסויימים נצטרך לדעת היכן למצוא אותם בחוף (כגון לברקים בקצף) או באילו שעות ביממה.
הבנת הסביבה בה אנחנו דגים לא פחות חשובה מהציוד שאנחנו דגים איתנו ותבטיח שנוכל למצוא את המקומות הטובים ביותר כל פעם שנלך לים.
במדריך זה נלמד על השפעת כל אלו על הדיג: העונה, הגלים, הרוחות, צלילות/עכירות המים, הזרמים, הגאות והשפל, אור הירח או תאורה מלאכותית.

חלק שביעי: טיפול בדג שנתפס

בשעה טובה תפסנו דג. איך נלחמים עם הדג כדי לא לאבד אותו?
מה לעשות ולא לעשות במלחמה עם דג?
איך להוציא אותו מהמים מבלי לסכן את עצמנו או את הציוד שלנו?
איך לטפל בדג לאחר שהוא בידנו כדי להפיק ממנו את המירב?
בחלק זה נסביר על כל זאת ויותר.

חלק שמיני: המלצות ציוד – סטים, דמויים ואביזרים

אז אחרי שהבנו איך מרכיבים סט, איזה משקלים טובים לכל עונה, איך לעבוד עם כל סוג דמוי ועוד.
הגיע הזמן לבחור ציוד שנעבוד איתו.
במדריך ההמלצות תוכלו למצוא המלצות לציוד טוב ומומלץ שיתאים לצרכים שלכם ולתקציב שלכם.
המדריך מחולק לפי משקלים ולפי סוג הציוד (דמויים, אביזרים או חכה ורולר).
שימוש המדריך ההמלצות יסייע לנו שלא לרכוש ציוד מיותר, למצוא את הציוד המומלץ,
במחיר הטוב ביותר בארץ או בחו”ל ולא לאבד דגים עקב שימוש בציוד שאינו מתאים או לא איכותי.

 

  • עופרי אפלבאום

    שלום ! האם יש לכם את המדריך לזרזור בקובץ PDF או כל סוג שהוא ? יעזור לי מאוד 🙂 תודה !

    • יונתן דקר
      ב 14:37

      היי עופרי,
      לא קיים לנו את המדריך בקובץ. אתה יכול להדפיס אותו לנוחיותך.
      נשמח לשמוע לאיזה צורך אתה צריך אותו כקובץ ואם זה יהיה שימושי לדייגים נוספים נשקול להכין קובץ/חוברת שכזו.

        • יונתן דקר

          היי אילון,

          ברגע שנכין כזה. נעדכן.
          עד אז ניתן להדפיס ישירות מהאתר לקובץ PDF ואז יהיה לך קובץ שתוכל לפתוח היכן שתרצה, גם לא מקוון.
          בהצלחה!

  • אילן

    מדריך מעולה !! תודה
    שאלה : אם יש חכה שהטסט שלה הוא 10-25 , מה יקרה אם משתמשים בדימויים של 40 גרם ?

    • יונתן דקר

      היי אילן,
      שמחים שנהנית מהמדריך.
      אם תעבוד עם משקלים גדולים מהמומלץ לחכה יכולים לקרות כמה דברים:
      – החכה עלולה להישבר בזריקה חזקה.
      – הדמוי לא יעבוד נכון כי החכה לא אמורה לתפעל דמויים במשקל גדול יותר.
      – החכה עלולה “להתעייף” לאורך זמן ויווצרו בה סדקים קטנטנים שעם הזמן יגרמו לשבר של החכה (גם אם זה יקרה במשקלים הרגילים שלה בגלל עייפות החומר מהמשקלים הכבדים יותר שעבדו איתה).

      להגיד לך שאנשים לא עובדים עם משקלים יותר לפעמים? – עובדים!
      אם מדובר בחכה יקרה (כספית או סנטמנטלית) לא הייתי ממליץ לנסות.
      ביתר החכות אם אין ברירה אפשר לנסות אבל תשתדל שלא להעיף חזק מדי.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Leave the field below empty!